Š. m. vasario 19 d. Švenčionių progimnazijoje vyko projekto „Lyderių laikas 3“ renginys, kurio tema: „Bendradarbiavimo su mokinių tėvais praktika ir jos panaudojimo galimybės siekiant savivaldaus vaikų mokymosi namuose“. Šiame renginyje buvo kviečiami dalyvauti rajono mokyklų tarybų nariai (mokytojai ir tėvai). Tai vienas iš projekto „Lyderių laikas 3“ Švenčionių rajono pokyčio projekto plane numatytų mokyklos renginių, kurio tikslai:

  • Pasidalinti mokyklų bendradarbiavimo su mokinių tėvais patirtimi;
  • Įtraukti tėvus į vaiko savivaldaus mokymosi tęstinumą namuose;
  • Priimti susitarimus dėl bendradarbiavimo su tėvais, kurių laikysis rajono švietimo įstaigos.

       Renginio pradžioje žodis buvo suteiktas projekto „Lyderių laikas 3“ Švenčionių rajono kūrybinės komandos vadovei Elenai Kadzevičienei. Po to renginio dalyviai išklausė keletą Švenčionių progimnazijos mokytojų parengtų pranešimų apie tai, kaip progimnazijoje vyksta bendradarbiavimas su mokinių tėvais. Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Irena Stuglienė pasidalino Švenčionių progimnazijos bendradarbiavimo su mokinių tėvais praktika. Vėliau mokytojai papasakojo, kaip mokinių tėvai įtraukiami į projektinių veiklų vykdymą progimnazijoje. Svetlana Pavlovič, anglų kalbos mokytoja, mokytojų metodinės tarybos pirmininkė, 5 klasės auklėtoja, pristatė projekto „Penktokų adaptacija“ veiklas. Ona Jakubianec, geografijos mokytoja, socialinių mokslų, menų, technologijų ir fizinio ugdymo mokytojų metodinės grupės pirmininkė, 5 klasės auklėtoja, plačiau papasakojo, kaip bendradarbiaujant su mokinių tėvais vykdomos projektų „Metų klasė“, „Tėvų dienos“ veiklos, organizuojami Bendruomenės dienos reginiai. Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja, 8 klasės auklėtoja Vita Petkevičienė kalbėjo apie tai, kaip mokinių tėvai įtraukiami į vaikų ugdymą karjerai. Tiksliųjų ir gamtos mokslų mokytojų metodinės grupės pirmininkė, matematikos mokytoja, 5 klasės auklėtoja Irena Čebruk pasidalino patirtimi, kaip bendradarbiaujant su mokinių tėvais sprendžiamos mokyklos/pamokų nelankymo problemos. Progimnazijos direktorius Jurij Semaško papasakojo, kaip sekasi mokinių tėvus įtraukti į progimnazijoje vykstančius renginius, veiklas.

       Vertinga visų mokyklų bendradarbiavimo su mokinių tėvais patirtis. Kiekvienos mokyklos atstovai pasidalino savo mokyklos bendradarbiavimo su mokinių tėvais gerąja patirtimi/praktika. Renginyje maloniai sutiko dalyvauti ir pasidalinti patirtimi su rajono „Lyderių laikas 3“ projekto dalyviais Šiaulių Salduvės progimnazijos direktorė Natalija Kaunickienė. Jos pranešimo tema: „Tėvų į(si)traukimas į vaiko individualios pažangos (VIP) skatinimą (Šiaulių Salduvės progimnazijos patirtis)“.

       Antroje renginio dalyje vyko dalyvių diskusija, susitarimų dėl bendradarbiavimo su mokinių tėvais kūrimas, aptarimas. Refleksija, renginio apibendrinimas. Renginio dalyviai aktyviai diskutavo, dalinosi patirtimi, reflektavo.

Seminaro akimirkos Seminaro akimirkos Seminaro akimirkos
Seminaro akimirkos Seminaro akimirkos Seminaro akimirkos
Seminaro akimirkos Seminaro akimirkos Seminaro akimirkos Seminaro akimirkos

Previous Post Next Post